Sağlık Bakanlığı Bebek Dostu Hastane
22 Aralık 2022

Ülkemizde her yıl yaklaşık 1,5 milyon gebelik ve 1,3 milyon doğum olmaktadır. Gebe ve lohusaların yüzde 98'i en az 1 kez bakım hizmeti almakta, doğumların yüzde 99’u hastanelerde gerçekleşmektedir. Anne sağlığı hizmetlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalarda, doğumun ideal koşullarda en az müdahale ile normal olarak gerçekleşmesinin sağlanması hedeflenmektedir. Anne ve çocuğun korunmasını sağlamak Anayasal olarak Devlet’in görevidir. İnsan hakları, kadın hakları, çocuk hakları, hasta hakları ve tıp etiğinin temel prensipleri kapsamında; anne güvenliği ve mahremiyetini de dikkate alarak takiplerinin ve doğumlarının gerçekleştirileceği ideal ortamların oluşturulması gerekmektedir.

2003 Yılında "Sağlık Bakanlığı Bebek Dostu Hastane" unvanını alan Elbistan Devlet Hastanesi, kendi geliştirdiği "Bebek dostu hastane politikasına" uygun olarak anne-bebeklere ve ailelere anne sütünü teşvik etmek, emzirmeyi ve bebek sağlığını korumak adına eğitim, danışmanlık ve destek hizmetleri sunmaktadır. Bu kriterler altında Haziran ayında Sağlık Bakanlığı Ulusal Değerlendirmesi geçirmiş olup bu değerlendirmeden tam puan almış ve "Sağlık Bakanlığı Bebek Dostu Hastane" unvanını korumuştur. Göstermiş olduğumuz bu başarıdan dolayı Sayın İl Sağlık Müdürümüz Ali Nuri ÖKSÜZ tarafından Hastanemiz Başhekimi Sedat AKKAN, Sağlık Hizmetleri Müdürü Nazlı TOPLAMA ve Anne Sütü ve Emzirme Danışmanı Ebe Kısmet Erik'e teşekkür belgesi vermiştir.

• bebekdostu