Elbistan Devlet Hastanesi’nde Boy (Kemik) Uzatma Ameliyatı Yapıldı

• boy-uzatma (3).png
  • boy-uzatma (2).png
  • boy-uzatma (1).png

İş kazası nedeniyle beş yıl önce kaval kemiğinde parçalı kırığı olan ve kırık olan bacağında diğer bacağına kıyasla kısalığı devam eden hastamıza, Elbistan Devlet Hastanesi’nde Ortopedist Op. Dr. Ali Canbay ve Op. Dr. Serdar Karaman’ın birlikte yaptıkları iki operasyon sonucu hasta eski sağlığına kavuşmuştur. İlk ameliyatında kısa olan kemiği günde bir milimetre uzatma olacak şekilde kurulan sistem ile 5 cm uzama ve yıllardır bir türlü kaynamayan kemikte kaynama elde edilmiştir. Son olarak dışarıdan uygulanan sistem çıkarılıp hastanın konforlu hayatına dönmesi için çivi denilen işlem ile mevcut uzamanın koruma altına alınıp hastanın tekrar aksamadan yürümesi sağlanmıştır. Hastamız, Doktorlarından ve Hastanemizden duyduğu memnuniyetini Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yazdığı teşekkür yazısıyla da göstermiştir. Boy uzatma ameliyatlarının bir kısmı kozmetik gerekçelerle yapılmakta iken; bu hastamızda olduğu gibi travmalar sonucunda gelişen kısalıklar da deneyimli ortopedi hekimlerince tedavi edilebilmektedir. Kaza, kireçlenme veya doğuştan olan uzuvlardaki (kol, bacak, parmak) kısalıkların hastanemizde başarı ile tedavi edildiğini kamuoyunun bilgisine sunarız.